27 december, 2010

Att gömma i snö

Börjar med en förhoppning om att alla har haft en fröjdefull och avkopplande julhelg!

En av julklapparna som införskaffades tidigare i december var av vårlängtande trädgårdskaraktär. Innehållet var bland annat en bunt fröpåsar. Vid beställningen av just denna klappingrediens kunde jag helt enkelt inte hålla fingrarna i styr, det blev en liten påse till mig själv också. Men bara en liten!

Min lilla komplementspåse innehåller 10 frö av porslinsanemon, Anemonopsis macrophylla. Tänkte så i krukor och sätta ut under januaris vita täcke. Just för tillfället känns inte en grön, spirande och livskraftig planta som den största utmaningen. En betydligt större expedition verkar det i nuläget vara att skotta sig fram till trädgårdsförrådet och sedan krafsa ihop lite frusen såjord. Ett projekt för kommande långhelg kanske?

Bild från Impecta

8 kommentarer:

skogslunden sa...

Så härligt att du ens funderar på att sådd i dessa dagar:)))
Kram Jennie

gittan sa...

Jag brukar ju så de första fröna redan på annandagen men i år ligger jordsäcken gömd i snön och det känns inte särskilt lockande at tgräva fram de nsom vädret är nu... Söt blomma och visst behöver vi några nya fröpåsar varje säsong =)

Randi sa...

Vilken helt underbar bild av anemonen. Jag blir så imponerad över att du tänker på frösådd nu - borde kanske börja tänka om - på frön istället för snön. Men det dröjer väl ett tag tills jag skottat ner till mitt växthus. Misstänker att allt har frusit där inne. Det är nästan två meter djup snö, som jag ska forcera innan jag kommer dit.
Kram Randi

Lilla Huset sa...

Porslinsanemonen är helt bedårande. Jag får en sådan längtan efter trädgård när jag läser trädgårdsbloggar, något jag verkligen kommer att sakna i stan. Det var det enda som var svårt att lämna, min trädgård! Jag får nog börja följa dig i dina trädgårdsbestyr./Merja

Anita sa...

Vilken underbar bild på anemonen. Visst är det härligt att planera frösådderna. Men mina får nog vänta till slutet av månaden.

Ett gott slut på 2010 och ett Gott Nytt 2011 önskar jag dig!

/Anita

Charlotte sa...

Ahhh.... precis de där fröna är jag sugen på också...... Den verkar sååå vacker porslinsanemonen........

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!!!!

Kram Charlotte

Lotta sa...

Den är med på min frölista också! Och ska snart få komma ner i lite jord också. Härligt!
Gott Nytt År!

Claus Dalby sa...

Hvor er det et smukt navn - porcelænsanemone! Denne plante, som jeg har rigtig mange af i min skovhave, har ikke noget dansk navn. Den er en af mine absolutte yndlinge.