09 november, 2011

Pinnar

Nu börjar nog novemberkylan snart jaga även den mest ihärdiga trädgårdsfixaren inomhus. Men vem har sagt att trädgårdstankarna slutar snurra bara för att det råkar vara beckmörkt och iskallt ute. Ibland känns det snarare som idéerna far runt ännu fortare i knoppen och förökar sig flitigt, där i sitt vinteride.

En råkall och ruggig novemberdag kan med rätt tillbehör bli en perfekt trädgårdsdag. Tag: ett styck fåtölj eller soffa, en styck varm filt alternativt mjuka raggsockar, en stor dos trädgårdsböcker och avsluta med en nypa trädgårdsbloggar. Och voilà, en trädgårdsdrömmardag!

Med andra ord en perfekt årstid att samla bilder till inspirationsmappen och fylla på listan för framtida projekt, små och stora.


Kanske kan tillverkning av egen trädgårdssoffa falla under den senare kategorin. Med grenar och pinnar kan man få en charmig och naturlig sittmöbel.

Kunde vara läckert att ha en soffa av material som också växer i trädgården. Varför inte en björksoffa i din lilla björkdunge? Bambubänk framför den rasslande bambuplanteringen?


Steg- för-steginstruktioner till just denna "pinnsoffa" finns här (på engelska).

Så vad säger ni, något för drömlistan?

5 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken härlig soffa!!! Ja, nu är det tid för alla drömmar och planer. Tycker det är så skönt att det fortfarande är ganska varmt ute. Vinter är ju så lång ändå.

kram
Charlotte

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oh! Vill ha!!! Den skulle göra sig perfekt mot vår syrenhäck... Kan man göra en syrensoffa tro.. :)
Kramar!

Anna Vattenkanna sa...

Najs! Sånt här går ju jag igång på... att använda saker som bara finns. Jättefin inspiration, tack!

Kram Anna Vattenkanna

Lisa sa...

Oh ja !!! absolut vill jag ha en sån, eller många. Undrar om man kan muta någon att bygga dem åt mig. Ja snart är det nog dags för inne-drömmerier, även för mig. Men så länge det är sånt här väder så njuter jag för fullt av att vara ute hela dagarna, och idéerna frodas ;-) Ha det gott !
Lisa/Lisas trädgård

TrädgårdsPrinsessan sa...

Häftigt, att man kan göra en soffa av "bara" lite pinnar. Måste absolut provas. Men det får nog bli framåt våren, det börjar vara väl kallt här och snön är (förhoppningsvis :-) på gång.

Ha en fin kväll!
Annika