02 maj, 2012

Skenande tulpaner

Ptroo, ptroo våren! Sakta i backarna!
April skenar bort över nyvakna fält och jag har hjälplöst hamnat på efterkälken.

Har sedan i höstas planerat en liten tulpanhappening, petat ner extra lökar, väntat och spanat efter första topparna ur jorden. Gissat lämpligt datum för den stora tulipadagen samtidigt som rekordkalla april tjurigt höll i handbromsen. Nu frestas mina nerver en smula i den sköna majsolen som piskar på tulpanerna. Fortare, fortare!

Status i tulpankvarteret innan maj tog
 fram stora oxpiskan.

Hoppas att tulpanerna inte hinner sticka iväg och gör april sällskap hos gångna vårar, innan jag får visa upp dem.

Den 13 maj smäller det, tulipaner för hela slanten (förhoppningsvis)!

Om du råkar vara skaraborgare (eller långväga resesugen) som vill komma till mig och klappa tulpaner, plantera sommarblommor och fika är du hjärtligt välkommen! Klicka på bilden för inbjudan.


Nu bär det ut i kvällssolen för att prata lugnande med ivriga lökväxter. Go´kväll!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så synd att man bor en bit bort, annars hade jag gärna kommit på lite tulpan-klappning! Och jag håller med, man vill liksom bara trycka på paus-knappen just nu... ;) Kram Hanna

Lisa sa...

Så mysigt det ser ut ! Hoppas dina tulpaner håller sig i skinnet, men det ska visst bli lite svalare nu igen, så det kan lyckas :-) Jag har ställt mina perenner på norrsidan för att de ska lugna ner sig lite och inte blomma över till öppningsdags, men det kan man ju inte göra med en hel rabatt.
Ha det gott !
Lisa/Lisas trädgård

Pernilla/Spira Trädgårdsdesign sa...

Vilken härlig tulpandag som planeras, hoppas verkligen att tulpanerna sköter sig tills det är dags... Senast igår började flera tulpaner plötsligt att blomma hos mig, tur att man kan dra ut på blomningen med olika sorter. Ha det bra!

samson sa...

Hoppas det blir en fin dag den 13
ha det så bra
maggan

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Typiskt att jag inte bor nära dig nu! Nåja, hoppas på att få njuta av bilderna här på bloggen :-) Låter som ett kul uppdrag i inlägget nedan, både att guida kunder och fixa till varuexponering! Jättefint blev det!

/Annika