23 juni, 2012

Luddigt i kanterna

Han som numera sköter vår gräsmatta heter Rolle och kommer från Huskvarna. En riktig arbetsmyra. Jobbar dygnet runt. Ni kan tro att gräsmattan är prydlig.

När vi själva stod för framförandet av gräsklippare var svängarna något yvigare och mera terränggående. Rolle håller sig, som beordrat, nogsamt innanför svängar och terräng. Därför har det, mellan trädgården och världen utanför, uppstått en fluffig hundkexridå. Vi är nu mjukt inbäddade i bomull.

I mitt tycke en alldeles underbar, vild och somrig övergång mellan tomt och natur. Särskilt i ljumma kvällars motljus.4 kommentarer:

Anonym sa...

Så vackert med ängen så nära! Älskar hundkexen, finns det nåt somrigare? Kram Hanna

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Men så vackert! Riktigt midsommarvackert! Blev en väldigt fin kontrast också mellan struktur och vilt. Ha en fortsatt finfin helg!
Kramar!

Anita sa...

Så himla snyggt! Det ser verkligen ut som ni är inbäddade i mjuk bomull. Jag har varit mycket i England och där är det väldigt vanligt att man lämnar högt gräs, antingen i kanten på gräsmattorna, mjukt och böljande som ni har gjort eller också så har man ängar där man klipper böljande gångar som man kan vandra på. Kombinationen klippt / högt gräs är utsökt.

Cika sa...

Naturligt vackert! Min äng är också överfull av hundkäx just nu : )
/Cika