03 augusti, 2010

Same, same...

but different.

Tillhör kategorin som anser att trädgårdsmöbler absolut ska vara the real deal. Att bullfikat och jordgubbssaften smakar extra gott om den intas med baken parkerad på stol av solvarmt trä.


Men... om plaststolen ser ut som det vänstra exemplet kanske jag inte skulle vara helt och totalt omöjlig.

Den inte fullt lika tilltalande plastvarianten till höger visar den milsvida skillnad som tydligen kan ingå begreppet plaststol. (Något skamset måste jag erkänna att den inte så tilltalande plaststolen återfinns strax utanför husknuten. Till mitt försvar vill jag säga att det endast är i väntan på att trädgårdsmöblerna med stort T ska uppenbara sig.)

Den vita vilstolen som, såhär på lite håll, inte ser särskilt plastig ut verkar ha sina fördelar. Den första och största fiffgheten är just materialet. På en stol av ett gäng återvunna PET-flaskor kan man vila sitt lite renare miljösamvete. Inte behöver man slipa, olja eller måla heller. Mer information om möblerna och materialet samt fler bilder finns hos Vintage Garden.


Vill man matcha perennplanteringen eller rosrabatten i bakgrunden finns det en rad olika glada färger att välja på. När du tröttnat och vill byta färg går det, i sann återvinningsanda, att panta möblemanget!

Själv fortsätter jag nog att hålla ögonen öppna efter Trädgårdsmöblerna.

Bilderna (undantaget min plastvariant) kommer från Vintage Garden.

9 kommentarer:

Laila sa...

Sammalunda! Vi har också en hel del trädgårdsmöbler men jag spanar ständigt efter den med stort T! Hojta gärna till om du hittar något som är fint och överkomligt i pris. Funderar allvarligt på att snickra själv, av grånat trä och gärna med gamla gjutjärnsunderreden om det nu går att få tag på...

Systrarna Hjertén sa...

Både snygg och miljösmart på samma gång, vad är kruxet?

Spanade in trädgårdsmöbler på auktion i början av sommaren, men blev utan! Bland annat en gammal grythyttan grupp! Skulle jag väldigt gärna vilja ha!

Mvh
Frda

Charlotte sa...

Både smart och snygga!

Spanar också efter 'the' trädgårdsmöbler. Har dock några som jag är ganska nöjd med..... men inte dem jag egentligen skulle vilja ha.....

Kram Charlotte

Madame C sa...

Suck, vad många fina det finns att välja mellan. De finaste är dock ALLTID dyrast... eller i behov av MASSOR av renovering...
Ha det gott,
Charlotta

Man tänker sitt: /Tove sa...

Nä sådana här ska det ju vara: http://regnavdagar.blogspot.com/2010/08/de-flesta-hem-har-val-sina-fula-horn.html

DET är Trädgårdsmöblerna med stort T (även om de vinner mer på skönhet än skönhet så att säga).

Jag tycker petflaskåtervinningsstolarna var en bra ide tills jag såg prislappen!!! Då återvinner jag hellre på det gamla vanliga vinage-sättet.

Möllebacken sa...

Ja plast i all ära men även det blir påverkat med tiden, vad man än säger (jobbar med trädgårdsmöbler) Jag personligen är svag för teak som ej oljas in utan får den gråa patinan och är underhållsfria. De smälter in så vackert i trädgården. och istället kan man byta ut dynor och dyl.
Kram Pella

Mycket annat & lite betong sa...

Kanske inte så dumt, om de håller sig snygga.

Trevlig helg!
Agneta

skogslunden sa...

Hmm, inte så dumt. Ser väldigt snygga ut. Undra hur de är att sitta i. Får spana efter dem och provsitta.
Kram Jennie

Anita sa...

Gillar den övre vänstra vita. Den orange är lite för orange för mig. Jag vill ha många sittplatser i trädgården men oj så svårt det är att hitta något (i synnerhet som man har en liten trädgård och behöver "små" nätta möbler). Hittade en enkel vitmålad cafégrupp i trä på Coop häromdagen. Det var rea så hela gruppen kostade bara 400. Passade alldeles utmärkt under ett av äppelträden. Ibland ska man ha tur. Var där för att köpa nya persiennsnören och "sprang på den".