18 november, 2010

Rumpvärme

Den snåla novembervinden gör för tillfället trädgårdsvistelse till en tämligen oangenäm upplevelse. Kroppsdelar blir illa kvickt stelfrusna och antar därefter en lätt blålila ton. Kanske skulle det vara skönt att parkera ändalykten på en trädgårssoffa med inbyggd rumpvärme?
Tvåsitssoffan kommer från Starka och finns i tre färger.

Skulle tro att en sådan stor betongpjäs behöver en del massa runt sig för att inte ge ett för dominant intryck. Bredvid små näpna perenner känns det nog mest som en missanpassad tv-soffa. Melodin är nog snarare stort rejält och lummigt, för att bädda in till en inbjudande sittplats. Tänker mig att det kunde vara ett roligt utropstecken i en dold hörna av trädgården. Gömd vid första anblicken. Kanske inbäddad i strutbräken, trollhassel, benved och kaprifol.  En perfekt plats för sagostunder i det fria.
Om man inte har ett gäng tyngdlyftare till bärhjälp bör nog provmöblerande och velande undvikas. Soffan väger nämligen som en mindre elefant. 1300 kg är ju inget man flyttar runt i trädgården som en brassestol precis.

Bilderna är lånade från Starka.

7 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Ja det var väl lite väl tungt men snygg var den iallafall.
annika

Laila sa...

Jösses vilken koloss! Undrar hur man får dit "rumpvärmen"? Det framgår ju inte av Starkas annons men om man kunde klura ut det kunde man knaske bygga en lightversion själv?
Ha det gott!/Laila

Sophia Callmer sa...

Rejäl sak..men kan säkert var fin som överraskande sittplats i en trädgård. ha det gott!

Lotta sa...

Den väcker i alla fall mitt begär, även om den känns lite väl otymplig.
Ha det bra.

Möllebacken sa...

Kan tänka mig att den blir vackrare med tiden då den får en patina, och som du säger insprängd i en "djungel" och lite cosy så kan nog barnen drömma sig bort i sagornas värld.
ha det gott!
Pella

Ester sa...

Jättefin - men inget för en velmaja som jag... skulle säkert få ryggskott på kuppen...
Må så Gott!
Ester

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Rebecca!
Nu var det ett stort tag sedan jag var här inne. Har missat multum ser jag...

Har kikat på den där soffan ett par gånger nu (för kunders räkning) och den är ju inte bara tung.. utan väldigt dyr också...

Kram Hillevi