05 augusti, 2012

Undantag

På mitt kommunjobb är det mest asfalt, gator och farthinder som ingår i mina uppgifter. Men någon sällsynt gång ibland kan jag snuva åt mig ett projekt där jag får leka lite med växter istället.

Till exempel kan jag (till min stora lycka) få komponera en perennplantering  i rondell.

Alla blir väl glada av rondellperenner?! I alla fall jag. Det händer att jag tar ett varv extra när jag kör förbi "min" skapelse. Lite trafikfarlig, men jag försöker att hålla ett halvt öga på vägen också.


Perennerna planterades i våras av de duktiga tjejerna på Gata-Parkavdelningen. Det mesta har kommit jättefint, dock finns det några luckor. Kransveronikan är fortfarande lite klen och stjärnflockan har inte kommit alls.

Här följer en komplett växtlista för er som samlar på sådana.
Astrantia major ' Madeleine' - stärnflocka
Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' - tuvrör
Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' - tuvtåtel
Geranium macrorrhizum 'Spessart' - flocknäva
Lythrum salicaria 'Blush' - fackelblomster
Lythrum salicaria 'Robert' - fackelblomster
Hylotelephium 'Matrona' - kärleksört
Veronicastrum virginicum ´Pink Glow´- kransveronika

Kör lugnt och ha en finfin start på den nya veckan!

10 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ta ett extra ärevarv nästa gång i rondellen - den är verkligen välkomponerad och en fröjd att skåda! Jag klickade upp bilderna så jag vet :-)

Kram

Cecilia - Vi tre & trädgård sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cecilia - Vi tre & trädgård sa...

Haha Anna, jag håller med dig! Vilken prakt. Själv hade jag gärna åkt karusell i den rondellen (och hade det varit min egen skapelse... ;-) )

Roligt med fina rondeller. Vi har Gaunitz Kalkstensstäpp att glädjas åt här i Lund. När man väl har börjat uppmärksamma dem, så blir varje rondelltur en liten intresseväckande färd. Lycka till Rebecca, hopppas få se fler framöver!

Merja sa...

Skulle också ta ett extra varv:)
Väldigt snyggt!
Ha en bra dag!

Anita sa...

En mycket välkomponerad och snygg rondell. Den skulle jag också titta lite extra på i synnerhet om jag vore designern. Gillar färgvalet. Vi får hoppas att kransveronikan och stjärnflockan tar sig. Det är verkligen trevligt med blommande rondeller.

Ha en fin dag!
Anita

mormorMärtas sa...

Va kul att få komponera sådana planteringar!
Den ser jättehärlig ut!
Kram Annika

Ninni sa...

Mycket fint att titta på i "din" rondell. Jag önskar att det fanns så fina rondeller här i stan. För jag kollar också på dem.
Må så gott!

Christina sa...

Fin rondell du har skapat! Du skulle bott i vår lilla stad! Tror den är Sveriges mest rondelltätast! Och dom flesta ser ut lite si och så! En har en stor blå lergök i mitten! I plåt!/Lila-Christina

Anna-Maria sa...

Mycket snyggt! Jag skulle vilja se fler snygga rondeller och här börjar det bli bättre med det. Men finns det några regler för hur det ska se ut i en rondell, höjder,sikt osv? En del säger det men kan det vara olika i landet?

Gudrun sa...

Så roligt arbete.
Resultatet blev underbart vackert.
Ha det gott