02 augusti, 2013

Utvärdering

I förbifarten har jag nämnt en utökad plantering. Planteringen i fråga, som löper längsmed entrégrusgången, har utökats både i yta och växter.

Nu tänkte jag presentera några av de nya invånarna och ge en snabb första-intrycket-recension.

Har lyckats lägga vantarna på båda floxdamerna som jag skrivit om tidigare.

Höstfloxen Phlox paniculata 'Alma Jansson'. Reslig dam, en god bit över metern, med något mindre blommor i violett ton som drar en aning mot rött.

Höstfloxen Phlox paniculata 'Ingeborg från Nybro'. Ger ett knubbigare och stabilare intryck, lite kortare i rocken med sin knappa meter. Blommorna sitter i täta ställningar med ett ljust lila öga. Favoriten bland nykomlingarna!


Senaste tillskottet, nävan Geranium 'Dreamland' kanske är planteringens lilla besvikelse. Har inte riktigt bestämt mig ännu. Vissa av blommorna har den blekt rosa, nästan vita, nyans jag var ute efter. Andra en mer pigg rosa som jag inte vill ha. Nåja, 'Dreamland' får växa till sig och visa vad den går för innan den slutgiltiga domen faller.

Ha en toppenfredag i trädgårdarna!

4 kommentarer:

Laila sa...

Tror jag ska bjuda hit Ingeborg! Är förtjust i flox och njuter just nu av Paradise Blue som villigt spridit sig i rosensnåret nere vid köksträdgården!
Nu är här så varmt att jag smäller av! Har flytt in och besöker bloggkamrater i stället för att så gröngödsling!
Ha det gott!/Laila

Glädjekällan sa...

Flox har jag under senare år börjat uppskatta mer och mer.
Gillar både alla blomfärger och dofter.
Fortsatt skön sommar.
Birgitta

Anja sa...

Flox tillhör mina favvon, för doften och för den sena blomningen, Måste erkänna att jag håller inte riktigt ordning på namnen...;(/Anja

Our photos sa...

Beautiful photos!