04 mars, 2010

För den mentala hälsans skull

När mina små frösådder blivit omskolade vill jag ställa dem på fina zinkbrickor. (Kanske är det ett om som ska inleda den meningen. En förutsättning för omskolningen är väl att de kikar upp ur jorden. Vilket de ännu inte hunnit göra.)


Känns inte bra att låta dem fortsätta sin ungdom där de nu är placerade för att möta dagens ljus. Sina första späda levnadsdagar kommer de nämligen att tillbringa på en plastbricka med jordgubbsmönster i illrött.

Att som yngling vara omgiven av syntetiska jordgubbar i grällaste rött måste väl förvränga världsbilden och ge men för livet? Inte vill jag ha mentalt instabila julrosor ('Elizabethan Ruffs') och rosenvialer ('White Pearls') befolkande trädgården. Kommer nog bli så illa tvungen att skaffa mig några zinkbrickor. För den mentala hälsans skull, alltså.

Både bilden och brickorna hittar man hos Broarne.

8 kommentarer:

Charlotte sa...

Zinkbrickor - 'I like'... Tror att du är helt rätt ute gällande att det är viktigt att tänka på den mentala hälsan :) Åtminstone för den som odlar plantorna... De mintgröna lådorna har förpassats hos mig och jag försöker ha så många zinkbrickor som möjligt och andra sorters brickor som passar in i den atmosfär jag vill ha i växthuset.

norrlandshälsningar
Charlotte

Arboarkticum sa...

:-D

Mentalt instabila rabatter??? Hu! En helt igenom skräckinjagande bild!

Tackar för några riktigt bra argument för att vara alldeles jättetvungen att införskaffa tjusiga trädgårdspryttlar...

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

I år har jag börjat unna mig både det ena o andra till växterna. Äntligen får jag ha det fint runt mina egna växter också...
Och härliga Zinkbrickor ska man absolut ha:-)

Vita rosor och förgätmigej sa...

Hur ska framtiden se ut med mentalt instabila växter... Har en liten utmärkelse till dig på min blogg.
Kram/ Anna

NataljaOblonskaja sa...

Herregud ska nu det mentalt instabila spridas till växtvärlden, alldrig får vi människor ha något i fred.
Ha en härligt uppfriskande helg.
Camilla

Lilja's Corner sa...

Hihi, allt för den mentala hälsans skull! Jag har bestämt mig för att inte så några plantor i år, så jag måste försöka hitta på någon annan ursäkt för att skaffa sånadär fina brickor :)

Anita sa...

Så klart dina små fröer kommer att titta upp snart. Och zinkbrickor låter som en väldigt fin uppväxt för dom. Mina bor i höghus ... jag har nämligen införskaffat en planteringspyramid.

Tigris Predikantan sa...

Zink är något jag börjat uppskatta mer och mer!
:)