02 juni, 2010

Liten skatt

Det är spännande att flytta in i en gammal trädgård. Att få lära känna alla som bott där så mycket längre än vad jag har. Vissa av invånarna är efter ett år välbekanta. Almarna som står i stram givakt och kontrollerar alla förbipasserande, de för tillfället rikt blomstersmyckade kära äppelträden och de ståtliga skogslönnarna som för mig är en av de vackraste årstidsvisarna.

Sen har vi andra delar av populationen som spjuveraktigt hållit sig gömda och utom synhåll. Som nu ger sig tillkänna i en gäckande tittut-lek.


En sådan typisk spjuver är denna lilla skatt. En yttepytteliten näpen narciss. Söt som socker och säkert en urinvånare i min nya trädgård.

Nu när hon röjt sin existens och avslöjat sitt kurragömmatillhåll kan jag glatt hälsa henne välkommen nästa vår. Ett tidigt "Godmorgon! Sovit sött?" ska hon få innan hon hunnit rulla ut sin nymornade trumpet och pipit ett retsamt tittut.

5 kommentarer:

Charlotte sa...

Fram för fler sådana härliga överraskningar - eller hur!

Kram
/Charlotte

Laila sa...

Hej Rebecca! Det måste vara spännande att vecka för vecka upptäcka den trädgård du nu har ansvaret att förvalta! Även om du har bott där ett år kan det komma upp växter som vilat i väntan på dig! Hos oss är det två pioner, ett antal krokus och tulpaner samt vintergröna som dök upp efter ca fem år!

gittan sa...

Lyckliga du som fick överta en sådan trädgård! Min bestod mest av förväxta, vintergröna växter från 70-talet och ogräs så högt att man inte ens kunde ana jordgubbsplantorna därunder - MEN allt det där har jag ändrat på =)

Sophia Callmer sa...

Åh, så fin hon är din narciss! och vad kul att ha en trädgård där det finns växter att upptäcka, som att upptäcka historien om DIN trädgård, spännande. ha det gott/Sophia

skogslunden sa...

Spännande att få möta nya bekantskaper i din trädgård!
Hälsningar Jennie