21 juli, 2010

Härmapa


Efter en rejäl dos vacker lavendelinspiration hos Med fingrarna i (j)orden och Leva grönt smög jag ut i sena sommarkvällen. Barfota och utrustad med kökssaxen samlades första lilla skörden från lavendelplanteringen in.


Efterarbetet blev dock inget avancerat hantverk. Endast en prydlig kärringknut med en vacker snörstump, som (antagligen) är äldre än knutknoparen själv.

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Med så vackra stänglar som lavendeln har så tycker jag inte att det behövs något "överdrivet" arrangemang, de är så vackra som de är!!

Tiger sa...

Åh, jag kan känna doften ända hit... nåja, vi har ju lavendel också. Härligt att kunna ta in och torka blommor från egen trädgård. Din lavendelkorg i förra inlägget är underbar!

Sommarhälsningar
Elisabet

Charlotte sa...

Du blev inspirerad heter det :-) Å det är ju det bästa av allt... att man inte behöver komma på allt själv! Att härmas är en av de finaste komplimanger man kan ge någon - eller hur!

Lavendel är en helt underbar växt....

ha det skönt!
Kram Charlotte

Laila sa...

Lavendel - mångsidigt användbar läkeväxt men själv använder jag den mest som du: torkar kvistar för doftens skull. Syr ibland in i små påsar som får ligga i garderoben. Det sägs att det skyddar mot mal...
Ha det gott!
Laila

Sophia Callmer sa...

Fint nog! Jag tror jag också får smyga ut.. ha det fint i sommaren!

Annika Christensen sa...

Här är till som har skördat lavendel.
Låter härligt att smyga ut på kvällen.
Ha det gott
Annika

Systrarna Hjertén sa...

Jättefint!

Jag gjorde lite lavendel-badsalt förra veckan, tur var väl det för nu ser mina lavendelplantor SÅ ledsna ut..för mycket eller för lite vatten det är frågan??

Mvh
Frida

Mycket annat & lite betong sa...

Så fint! Jag måste nog också ut med saxen. Kul med inspiration.

Hälsningar Agneta