04 juli, 2010

Vågor

Vem har sagt att betongplattor nödvändigtvis måste vara fyrkantiga?

Plattan IVÅG är ett fint exempel på motsatsen. Böljande mjuka former ger en helt annan känsla till trädgårdsgången. Att det även finns moduler i form av fågelbad och planteringskärl bidrar starkt till det organiska intrycket.

Formgivare är keramikern Signe Persson-Melin (1925). IVÅGs förlaga arbetade hon fram till idéträdgården Hommage Ulla Molin, vilken visades på Rosendals trädgårdsutställning 1998.
För ett par år sedan inledde hon ett samarbete med dåvarande Nordform (numera S:t Eriks) och IVÅG kom då i produktion.

Ett roligt och uppfriskande inslag i utbudet av fyrkantighet. Och vem kan förneka det lyxiga i att ha en designad trädgårdsgång?

Informationen om Signe Persson-Melin är hämtad från Scandinavian Design.
Bilderna kommer från S:t Eriks


6 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Rebecca,
Visst är de jättesnygga! Synd bara att de är lite dyra...
Ha en fin kväll, H.

Sophia Callmer sa...

Mmm, de är väldigt snygga, men precis som Hillevi skriver, dyra..Man skulle ha en viss mängd om de ska ge den där fina vågiga känslan.
Sophia

•lotta på solrum• sa...

har sett dom, håller med, väldigt snygga.

Charlotte sa...

Dom är jättesnygga, men för att komma till sin rätt behövs ganska stora mängder. Kul ändå att de finns även om de är dyra. Betong är fint, men det finns så många 'fula' produkter, så lite mer designad betong är kul och hjälper till att utveckla betongsidan allmänt sett..... Hasselfors runda plattor är ju faktiskt lite kul och kan ju användas utan att sätta 'kloss i kloss' också.....

Ha en fin vecka!
Kram Charlotte

Almbacken sa...

Visst är dom läckra, som det mesta Signe Persson Melin gör. Jag är en stor fan. Skulle mer än gärna komma över någon av hennes äldre krukor som jag tycker är helt underbara.

Ha det gott,
Maria

Mycket annat & lite betong sa...

De är jättesnygga!

Hälsningar Agneta