05 december, 2012

Ingeborg från Nybro

Vem kan denna dam i rubriken vara tro, kanske någon undrar? Bildskön är hon, Ingeborg. Och du kan lära känna henne till våren.

Höstflox
Phlox paniculata 'Ingeborg från Nybro'

Under 2013 kommer man att kunna köpa Grönt kulturarv®-perenner i handelsträdgårdar och gardencenters. Under varumärket lanseras historiska perenner från äldre svenska trädgårdar. Första laguppställningen innehåller jätteprästkrage, strandbinka och höstflox.

Perennsorterna har hittats genom den stora inventeringen Perennuppropet, som arrangerades mellan 2003 och 2010 av Programmet för odlad mångfald POM. Perenner märkta med Grönt kulturarv® är sorter som har funnits odlade sedan före 1940. Perennerna är inte bara intressant trädgårdshistoria utan de har också haft god tid på sig att visa bra och hållbara egenskaper.

Perfekt för den som har ett äldre hus och vill bygga upp en trädgård med autentiska och tidstypiska växter. Eller för den som bara råkar bli förälskad i Alma Jansson.

Höstflox
Phlox paniculata ’Alma Jansson’

Här kan du läsa mer om Grönt kulturarv® och Ingeborgs egen historia.

Själv kommer jag att hålla utkik efter både Alma och Ingeborg till våren.

Ps. vad det blev av stöldgodset kommer ni att få se så fort jag, kameran och dagsljuset är på samma plats.


2 kommentarer:

Laila sa...

Tack för tipset! Även jag kommer att hålla utkik efter dessa sköna damer, skulle passa väldigt bra i vår torparträdgård!
Ha det gott!/Laila

Anonym sa...

Så intressant! Kommer ihåg uppropet men har inte vetat vad som blev "resultatet". Ska hålla utkik till våren efter plantor då jag bor i ett gammalt hus där det passar bra med gamla sorter.

Tack för tipset!
Hälsn. Åsa