16 januari, 2014

Medhjälpare

Så här när året är alldeles nytt och fräscht kan lite lagom förnyelse kännas lockande. Därför har jag bytt ut fotot här till höger vid den lilla välkomsttexten.

Nu är det inte bara jag som syns utan även min lilla medhjälpare. Skymtar fram gör även Assar, en mopsherre i sina bästa år. Han är min trogna medhjälpare som uppskattar allt slags trädgårds- och hantverksarbete, men allra helst tar han sig fram motordrivet. Gräsklippare, moped eller traktor spelar mindre roll, bara han får brumma fram med utsikt över omgivningarna.

Assars viktigaste uppgift (enligt honom själv) är att hålla trädgården fågelfri. Även luftrummet ska övervakas noggrant, så att inga eländiga fjäderfä passerar. (Om någon nu känner sig oroad för fågellivet här i trädgården, kan jag lugna med att han kanske inte är fullt så effektiv som han tror.)

Paus i fågeljagandet. Foto: Joakim Bengtsson

Hur är det hos er, har ni några trädgårdsmedhjäpare?

2 kommentarer:

Mina Gröna Tankar sa...

Hu, vilken blodhund!! ;)) Mina medhjälpare har kommit och gått genom åren. Gått har dom gjort med ålderns rätt...Det är mina fyra söner som varit mina medhjälpare. Nu är det yngste sonen, Vide 5 år och fågelvän, som är ensam herre på täppan i hjälparnas land. De äldre har skaffat andra intressen...:))))Jag får väl skaffa mops om något år misstänker jag!

Lotta sa...

Han ser verkigen ut att ha koll på omgivningen, din Assar! Själv har jag katten Sune som nog snarare funderar över vad i himlens namn jag sysslar med och varför jag inte tuggar i mig hans sorkpresenter i stället för att 'plantera' dem.