27 december, 2011

Påfyllning

Nä, jag är inte riktigt så färgrabiat som det lät i förra inlägget. (Men skarpt gult kommer nog aldrig bli någon favorit.)

Men för att fröönskelistan ska kännas lite "mer jag" har jag ett par tillägg.

Linaria purpurea 'Canon J. Went', purpursporre

Cryptotaenia japonica var. atropurpurea, 
mörkbladig mitsuba

Om jag sedan i verkligheten ger mig på att så några frön från listan, gult eller ej, är i nuläget lite osäkert. Gruvlig besvikelse från förra årets såddförsök hänger allt kvar ännu. Det enda som lyckades var sådant som i princip är  fröogräs. Nåväl, i hjärnan växer alla frön redan så att det kankar.

Bilder från Impecta

7 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Fint du tipsar om i växtval!
Hmm...gult är kanske ingen favorit, men här får några ex hänga med som de gjort i många år :)
Om jag hade börjat från noll igen, kunde valen se lite andra ut idag.
Må gott1 /Bea

Landbohaven sa...

Jeg synes nu at gul farve lyser op i haven. Jeg har mange gule blomster.
Tak for kigget.

Villa Ryttarängen sa...

Efter ditt förra inlägg så kastade jag mig över Impectas katalog och kände en sådan enorm odlarlängtan. Gult, rosa, blått eller rött det spelar ingen roll. Bara det gror och blir fint. / Pia

samson sa...

Inte utan att det börjar klia i fröfingrarna,jag köpte i höstas på Tradera en del olika nunneörtsfrö som jag ska nu i krukor och ställa ut så att de får en köldperiod och sedan gro till våren,hoppas jag
ha en fin kväll,maggan

Lotta sa...

Jag lutar definitivt åt lite svagt månskensgult i år. Det blir så himla fint i skogsdungens grönska.
Kram och god fortsättning

Anita sa...

Milt gula blommor tycker jag är väldigt vackra. Min stora favorit är svavelpionen men även milt gula dagliljor. De gula du visar på bild i ditt förra inlägg är jättevackra. Skulle jag kunna tänka mig att ha. Men även den mörkbladiga mitsuban är läcker. Skulle passa i min mörkröda del av "Långdansen" (jo jag har mina speciella namn på de olika platserna i trädgården och Långdansen är en av platserna).

God fortsättning önskar jag dig!
/Anita

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Det är ju minst lika roligt och vackert i huvudet på den som funderar som i den färdiga rabatten :-) Det är väl så att man ibland längtar lite mer efter vissa färger, kanske har du "hållit dig borta" så länge från gult så att du nu börjar bli sugen på det :-) Blir spännande att se hur det blir till slut!

Önskar dig en riktigt fin Nyårshelg!
/Annika