06 april, 2010

På insidan

Innergårdar är fascinerande. De är överraskningar. Hemligheter. Dolda världar. De har potential att bli väl förborgade paradis.


Vore mitt lilla bo beläget i stora staden, hade jag gärna tassat genom en oas som denna på väg hem.

Bilder från Sköna Hem

9 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag håller såååå med dig! Ska försöka få vår baksida att kännas lite som en innergård med plank, häckar och klätterväxter... i tanken alltså! *blink* Har inte ens hunnit sätta spaden i jorden utan ogräset fungerar som kombinerad häck och gräsmatta. Hmmmm kanske inte behöver göra något, vi har ju redan insynsskydd.
Kram/ anna

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Håller verkligen med dig! Bakgårdar/innergårdar är rum som man lätt tilltalas av på något sätt. De är lite 'hemliga' som du skriver, man vet inte riktigt hur det ser ut där inne... och så tror jag att man tilltalas av dem för att dem är inneslutna och begränsade och man kan känna någon slags trygghet där.

Ha' det bra!
/Charlotte

IreneL sa...

Jaaa så skulle jag också vilja ha det om jag bodde i en innerstad!
Ha en fin dag! / Irene

Systrarna Hjertén sa...

Det är ju precis så man vill ha det, men nu bor jag ju på vischan...ingen innergård i sikte - tyvärr! Får hoppas på en frodig trädgård istället!
Mvh
Frida

skogslunden sa...

Japp, ääälskar innergårdar! Det är ett helgerån när man ser asfalterade fyrkanter, när de kan vara så ljuvliga. Du kanske har tips eller bilder på hur man kan få till innegårdskänslan i en vanlig trädgård?
Kram
Jennie

Inger sa...

Hej igen!
Jag kan verkligen rekommendera Rhapsody in Blue, men den blir väldigt stor. Kommer att skriva om den senare.
Ha det gott!

Möllebacken sa...

Åh! det är en så speciell känsla med innergårdar, man hör dovt ljudet av gatorna, men fågelsången överröstar, duvornas kutter. Solen som letar sig igenom takåsarna skapar underbara skuggor. Omgärdad av de vackra huskropparna. att känna gräs mitt inne i staden. och doften av kaprifol på kvällen...... fast jag trivs på våran U-gård.
Kram Pella

Anita sa...

Jag håller med, innergårdar är verkligen något extra. Där finns en ombonad känsla på något sätt. Och värmen dröjer sig kvar mellan husväggarna. Bilden med korgen och krattan vid stenmuren är fantastiskt vacker.

/Anita

Frøken Solhat sa...

Rebecca....ja smukt er det :0)