24 februari, 2010

Raggsockar åt pärlhyacinterna!

För alla gröna fingrar därute som är rastlösa, blåfrusna, sysslolösa, otåliga eller instängda i tumvantar. Här kommer ett tips på en ypperlig inomhusaktivitet att ta till när alla trädgårdsböckerna är lästa från pärm till pärm och tillbaka igen.

Virka! Virkning är mitt, kanske något otippade, råd. Vid första anblicken tillsynes ”ogrönt”. Men vid närmare eftertanke: ett grovt virkat fodral till vasen fylld med vita tulpaner eller en hel kollektion mjuka ytterkrukor till de pigga vårlökarna i köksfönstret. Krukor med en känsla av personligt hantverk, ruff romantik och ett stänk miljömedvetenhet. Kan bli hur fint som helst.


Den som är lite slängd i virkningens ädla konst kan med all säkerhet få ihop en tjusig kruka från scratch. Men vi andra kanske behöver ta hjälp av halvfabrikat. Då finns virkpaket från Frosta Design att tillgå. Paketet innehåller virknål, beskrivning och trikåtrasor. Trikåtrasorna är spill från tygindustrin. Spill som på detta sätt kan komma till användning igen. Ett stänk miljömedvetenhet, som sagt.

Så sätt igång att tillverka raggsockar till pärlhyacinterna, halsduk till krokusarna eller en skön polo till den nyvakna och sömndruckna pelargonen!


Bilderna kommer från Frosta Designs hemsida.

4 kommentarer:

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Hej Rebecka !
Du skriver så smittande och härligt att jag genast får lust att ta fram virknålen som jag inte använt på typ 100 år !
Jätterolig och snygg idé !
Isa

Börjelundskan sa...

Hej Rebecca!

Tack för besöket och kommentaren,....vad kul att jag hittade dig. Gillar din blogg, här kommer jag att kika in titt som tätt.

Roligt inlägg du hade ,....va sugen jag blev på virka nu, det var evigheter sen. Jag går och suktar efter att få dra på mig trädgårdsmunderingen,......men det ser ut att dröja tror jag. Så man behöver nog nåt att sätta i sina rastlösa händer :)

ha en mysig kväll. Kram Cin

Annika Christensen sa...

Vad lustigt... jag planterade i IKEAS påsar häromdagen.
Grattis till flytten skall se när jag får till en ny länk.
Jag är så attans seg på sådant.
ha det gott
Annika

Madame C sa...

Förlåt mig, Rebecca! Jag har bara haft en Rebecca hos mig förut - och det är du. Ha det gott i alla fall;)
Charlotta