20 februari, 2010

Trädgårdsälvor - Iron Fairies

Tillhör du dem som fascineras av sagor och kanske ser din trädgård som en egen liten hemlig värld? Till och med en gnutta magisk?Då kanske Iron Fairies är en bekantskap du skulle uppskatta. Varje liten gjutjärnsälva är hangjord och därmed unik. Med tiden får den decimeterhöga figuren en vacker rostig patina.

Enligt sagan kommer järnälvorna från en hemlig trädgård i den australienska obygden, där de hittades av lekande barn. Alla järnälvor tillhör någon del av trädgården eller en särskild växt. De flyger på insektsvingar, som mal, geting eller olika slags fjärilar. Det finns blyga stillsamma älvor och de finns busiga retstickor. Till varje järnälva hör en dikt som beskriver hennes personlighet och uppgift i trädgården.En järnälva kan bli ett dekorativt och charmigt inslag i trädgården, blygt kikande fram genom grenar och bladverk. Eller varför inte skaffa en hel svärm järnälvor som får härja fritt och dyka upp på oväntade platser i trädgården.

The Iron Fairies finns att köpa på flera ställen. Till exempel hos Gardenhome.se och Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik. Det går att klicka hem älvorna på nätet men om du har vägarna förbi Lund är Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik väl värd ett besök.

Bilderna från Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik.

Inga kommentarer: