21 februari, 2010

Växthusinspiration

Efter vittjandet av postlådan bestod fredagens fångst bland annat av Willab Gardens nya katalog. Inte bara en ren produktkatalog med växthus, uterum och diverse odlingstillbehör uppradade, även om det kan vara nog så spännande. Ett antal reportage, med växthusanknytning så klart, från kända och okända får man sig till livs.


I tävlingen Årets växthus 2009 segrade ett arkitektritat tvådelat växthus. Den murad mittdelen ger växthuset två rum, ett för odling och ett för umgänge. Under soltimmarna lagrar den tjocka väggen värme som sedan avges under kvällen. På så sätt skapas en jämn och behaglig temperatur för långa och sena sittningar. Skulle det ändå bli för ruggigt finns det en kamin att elda i.

Jag tycker att murat, både putsat och vanligt tegel, gör sig väldigt fint till ett växthus. Det ger visuell stadga åt det till synes bräckliga glaset och en gedigen känsla åt hela det lilla huset.

Ett par kändisar, som ger sina bästa växthustips, stöter man på i genombläddringen. Bosse Rappne, känd från TV och Slottsträdgården Ulriksdal i Stockholm. Och trädgårdsfotografen Annika Christensen som har bloggen Naturliga Ting.

Om jag själv helt ohejdat fick välja ett växthus ur katalogen skulle det nog bli detta

eller detta

eller...

Inga kommentarer: