21 februari, 2010

Trädgårdsgiganter

För den som bara sitter och stirrar förtvivlat ut genom fönstret, och försöker få snön att smälta till förmån för diverse trädgårdsarbete, kanske en bok eller två kan vara ett mer konstruktivt tidsfördriv.

De här två står på min att-läsa-lista.

Tre mästare – tre trädgårdar: Per Friberg, Gunnar Martinsson, Sven-Ingvar Andersson av Lotte Möller berättar om tre giganter inom landskapsarkitektur och deras verk. Som titeln avslöjar får man även följa med till deras egna trädgårdar. Inspiration på hög nivå!

En av dessa giganter, Sven-Ingvar Andersson, har i Brev från min trädgård samlat 54 av de brev han skrivit under sin livstid. Brev till familj och vänner men även till kända personer. SIA gick bort 2007 och denna, hans sista bok, gavs ut postumt. I beskrivningen av boken kan man läsa ”Inspirerande, vackert och vemodigt från en av vår tids största landskapsarkitekter. Brev från min trädgård är en bok om en trädgård som inte liknar någon annan trädgårdsbok.”

Böckerna finns exempelvis på adlibris.com, där bilderna är hämtade ifrån.

3 kommentarer:

Kalo sa...

Tack för besöket hos mig. Brev från min trädgård är en av mina favoriter. Har läst båda böckerna. Biblioteket är en guldgruva!
Karin

Ruben sa...

"Tre mästare" köpte jag när Bokia lade ner här och sålde ut böcker extra billigt. Hade stora förväntningar på boken, eftersom jag läst flera av Lotte Möllers böcker - men den här!!! Den gick inte hem hos mig.
/Ruben

Spirande grönt - sa...

Där ser man, kanske bättre att låna den på bibblan då än att köpa den för surt förvärvade slantar:)

Rebecca