19 februari, 2010

Tulpantrender

För att spä på den redan starka längtan till våren, värmande solstrålar och nyutsprungna blomsterlökar kommer här en riktig tulpankavalkad. International Flower Bulb Centre och Blomsterfrämjandet presenterar fyra trender som man menar kommer vara betydelsefulla för skapandet med blomsterlök i trädgård, på balkong och terrass samt i heminredning under 2010.

Warm Desire

En varm, ombonad och välkomnande stämning med dova och mörka färger. Materialen hämtas från naturen och ger fin variation i struktur. För att skapa mystik i trädgården men ändå låta den vara inbjudande kombineras blommande växter med mörkbladiga växter i olika toner.

Bohemian Thoughts

Trivsamt, glatt och avslappnat med ett stort inslag av olika kulörer. I denna ”hemvävda” stil spelar handarbete, som virkning och broderier, en viktig roll för rätt stämning. Trädgården drar åt det lantliga med veranda, trämöbler och blomrabatter. Allt i flerfärgat med glada klara kulörer.

Bright Mood

Vi strävar efter en trygg fristad med känsla av struktur i osäkra tider. Inomhus flyter samman med naturen utan tydliga gränser. Materialen är transparenta och öppna. Färgerna är ljusa, lätta och fräscha. I trädgården kan den öppna och ljusa känslan uppnås med hjälp av låga murar och häckar samt genomsiktliga rumsavdelare.

Odd Romance

Romantiken är en viktig trend som, med sina milda pasteller och fina material, gör livet lite lättare i en hård värld. Spets, färgade band och detaljerade träarbeten hör stilen till. I trädgården skapar bersåer, häckar, verandor och fontäner rätt stämning. Växterna ska visa upp en lyxig och talrik blomsterprakt, gärna dubbelblommig.

Den 15 januari firas Tulpanens dag och i samband med detta öppnar Blomsterfrämjandet en ny hemsida: http://www.tulpanguiden.se. Eftersom Tulpanens dag fyller jämnt, 20 år, fortsätter firandet hela 2010. Tulpaner på längden och bredden alltså!

(Bilder och information är hämtade från Blomsterfrämjandet och International Flower Bulb Centre.)

Inga kommentarer: